Het Alexander Kamerkoor is in 1998 opgericht en bestaat 'Rotterdam e.o. zangers' die wel van een muzikale uitdaging houden! Veel leden hebben zangles en ook op de repetities is er veel aandacht voor stemvorming en koorklank. Ons koor staat vanaf 2003 onder leiding van Marc Bökkerink.
De donderdagavonden verlopen in een geconcentreerde, maar ook plezierige en ontspannen sfeer, waarbij zuiverheid en expressie centraal staan. Het Alexander Kamerkoor treedt regelmatig op met een breed en veelzijdig repertoire, variërend van vroege tot hedendaagse muziek. We vinden het leuk om werken uit verschillende tijdvakken en van diverse muziekstijlen rond een bepaald thema bijeen te brengen, zoals 'Ave Maria', 'Verwoeste stad, Veerkrachtige mens, 'Vergankelijkheid' en 'De andere Kerstmuziek'. Voor Repertoire en toelichtingen: klik door op de concerttitels!

Zin om met ons
mee te zingen? Neem eerst even contact met ons op via mail of telefoon, zie contact. Repetities zijn op donderdagavond 20.15 - 22.15~22.30 uur. Dan kun je kennismaken met ons koor, onze dirigent, repertoire en manier van werken. Je kunt ook op projectbasis inschrijven. Een stemtest vormt onderdeel van de procedure.

Voor het JUBILEUM CONCERT zingen mee:

Sopranen - Caroline Pijpker, Tiny Prins, Josta Stoopman,
Sandra Willemsen, Astrid Ardon, Dunja Kruse.

Alten - Marella Veeger, Marjon Vink, Marian Dozy, Lydia Ebbers,
Karin van den Hooven, Jeanette van den Hill.

Tenoren - Herbert IJsseldijk, Jan Locht, Ton Rechtuijt.

Bassen - Peter de Weerd, Niels Stout, Jop de Koning, Frans de Ruyter
Guus Koelman, Frank Stoopman, Bas Boenders.