Dirigent

Cees-Willem studeerde kerkmuziek aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en orgel (Ma) en koordirectie (Ma) aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen bij onder meer Jan Raas, Joris Verdin en Luc Anthonis. Daarnaast studeerde hij piano, compositie, analyse hedendaagse muziek, sociaal-artistieke muziekpraktijk, klavecimbel en theologie.
 
Hij werkte jarenlang als kerkmusicus met mensen met een verstandelijke beperking en deed onderzoek naar kerkmuziek, liturgie en sociale integratie. Zijn veelzijdige praktijk met koren en instrumentalisten, vieringen en concerten was zondermeer uniek te noemen. Een weergave van die praktijk vond zijn beslag in een tweetal CD opnames (‘Elke zondag is een feest’ met de verschillende koren van de instelling en ‘Noorderlicht’ met hoboïst Theo-Hans Kuyvenhoven). Een weerslag van geschreven muziek en teksten verschijnt binnenkort in de uitgave ‘Bijeengezongen’.
 
Sinds 2012 is Cees-Willem cantor-organist van de Bergkerk in Amersfoort. Naast de wekelijkse vieringen, waarin verschillende vocale ensembles, waaronder een gregoriaanse schola, participeren, verzorgt hij daar de serie ‘Muziek op de Berg’, waarin zowel oude muziek in historische setting wordt als ook nadrukkelijk aandacht is voor nieuwe en experimentele muziek. Per 1 mei 2014 is hij tevens organist van de Lutherse Kerk in Amersfoort, waar hij mee vormgeeft aan de zoektocht naar nieuwe vormen van kerk zijn en het vieren van liturgie.
 
Naast zijn werkzaamheden als kerkmusicus geeft Cees-Willem concerten als organist en klavecinist en is hij een veelgevraagd begeleider van verschillende koren, ensembles en solisten. Hij werkt als dirigent in de Krimpenerwaard en als repetitor bij de Nationale Koren o.l.v. Wilma ten Wolde en Irene Verburg.
 
Naast zijn werk als musicus werkt Cees-Willem als redacteur van het tijdschrift ‘Muziek & Liturgie’ en is hij betrokken bij de landelijke opleiding van kerkmusici. Als vrucht van jarenlang werk in de Utrechtse Domkerk verscheen in 2016 het boek ‘100 heiligen in de Dom’, een pleidooi voor en uitwerking van een protestantse heiligenkalender.