Over ons

Het Alexander Kamerkoor is in 1998 opgericht en bestaat uit’Rotterdam e.o. zangers’ die wel van een muzikale uitdaging houden! Veel leden hebben zangles en ook op de repetities is er veel aandacht voor stemvorming en koorklank. Regelmatig worden we bijgestaan door een koorcoach. Voor bladmuziek en midi bestanden wordt gezorgd.

Ons koor staat vanaf 2003 onder leiding van Marc Bökkerink.

De donderdagavonden verlopen in een geconcentreerde, maar ook plezierige en ontspannen sfeer. Het koor streeft hierbij naar zuiverheid en expressie.

Het Alexander Kamerkoor treedt twee keer per jaar op met een breed en veelzijdig repertoire, variërend van vroege tot hedendaagse muziek. We vinden het leuk om te werken met muziek uit verschillende tijdvakken. Muziekstijlen worden bijeengebracht rond een bepaald thema, zoals ‘Het Ave Maria’, ‘De Verwoeste stad’, ‘De Veerkrachtige mens’, “De Vergankelijkheid’ en ‘De andere Kerstmuziek’.

Voor repertoire en toelichtingen: klik door op de concerttitels

Zin om met ons mee te zingen? Neem contact met ons op via e-mail of telefoon, zie contact.

Repetities zijn op donderdagavond 20.15 – 22.15 uur. Dan kun je kennismaken met ons koor, onze dirigent, repertoire en manier van werken. Je kunt ook op projectbasis inschrijven. Een stemtest vormt onderdeel van de procedure.