Komend concert

Monteverdi's Mariavespers

Authentiek en eigentijds

Het Alexander Kamerkoor viert haar 25 jarig jubileum en wil dit opluisteren middels een bijzonder project.

Op 26 mei 2024 om 15.00 uur voert het de Mariavespers van Claudio Monteverdi authentiek met barokorkest uit. Dit orkest staat bekend om zijn authenticiteit in de muziekuitvoering, o.a. door gebruik te maken van oorspronkelijke instrumenten.  Het gebeurt niet alledaags’ dat dit iconische werk ten gehore gebracht wordt door een koor dat nu uitgebreid wordt met zangers die een dergelijk stuk kunnen en willen zingen.

De uitvoering zal plaats vinden in de Citykerk Het Steiger te Rotterdam.

De authentieke uitvoering zal tevens als ‘kapstok’ gaan dienen voor uitvoeringen van muziekgroepen uit andere culturen en een verbinding leggen naar de samenleving van vandaag door de muziek van Monteverdi te combineren met hun muziek (‘crossover’). 

De zaterdagmiddag 25 mei staat geheel in het teken van deze zgn. ‘cross-overgedachte’, dit vindt plaats op zaterdag op het Stadspodium tegenover de Laurenskerk: dan gaan we de muzikale dialoog aan met muziekgroepen uit een andere muzikale traditie. Codarts Wereldmuziek Rotterdam werkt hierin met ons samen, evenals Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam (SKVR). Een aantal muziekgroepen uit ‘Wereldmuziek’ treedt dan op door het eerste deel van de Vespers samen met ons op eigen wijze uit te voeren; daarnaast zijn zij in de gelegenheid eigen werk ten gehore te brengen.

Op 26 mei zal in de pauze van de authentieke uitvoering een muzikaal intermezzo door studenten ‘wereldmuziek’ van Codarts en ‘wereldmuziek’ van SKVR te horen zijn.

De repetities starten in september 2023, onze dirigent zal nog nader bepalen over de (minimale) gewenste frequentie van aanwezigheid van de projectleden.

Untitled Artwork

Meld je aan door je naam en email adres in te vullen, we nemen z.s.m. contact met je op.